У Червонограді багатоквартирний будинок незаконно «відрізали» від газу

У Червонограді ще 20 серпня відімкнули газопостачання у всьому багатоквартирному будинку через заборгованість одного помешкання. Місцеві мешканці переконані: дії газовиків незаконні, адже уже кілька діб без газу залишаються десятки сімей, які справно оплачують послуги газопостачання.

«До нашої громадської приймальні звернулися мешканці багатоквартирного житлового будинку №7 на вул. Набережній, які розповіли про дії газовиків. Останні ж займаються брутальним шантажем.  Вони повідомили мешканцям, що газопостачання не буде відновлено до того часу, поки мешканці квартири, що має заборгованість по оплаті за газ,  не нададуть доступу до оселі головному інженеру Червоноградського відділення «Львівгазу». Але яким чином мешканці будинку можуть вплинути на своїх небросовісних сусідів? Тим паче, вони нічого не знають про їхнє місце перебування», – розповіла голова Червноградського осередку «Народного контролю» Орися Вець.

Відтак Орися Вець уже скерувала звернення у ПАТ «Львівгаз» і Червоноградське УЕГГ ПАТ «Львівгаз» із вимогою негайно відновити газопостачання у будинку. А також здійснити перерахунок розміру плати за послуги з газопостачання споживачам будинку №7 по вулиці Набережна за період, коли не надавалися послуги з газопостачання.

«Ця ситуація неприпустима і порушує норми чинного законодавства України. «Львівгаз» немає права вирішувати власні проблеми з боржниками через утиск прав та інтересів інших мешканців міста», – додала Орися Вець.