Запах «Сиророба»: чому підприємство труїть людей?

На території України функціонує 2 тисячі харчових підприємств. Для  власників – це прибутковий бізнес, а для працівників – місце стабільного заробітку.  Люди радіють різноманітності продуктів у магазинах, а тим часом відходи виробництв усе більше забруднюють довкілля.

У селі Мокра Калигірка Черкаської області вже 20 років працює промислове підприємство ТОВ «Сиророб». Воно поповнює бюджет місцевої громади та забезпечує постійною роботою сотні людей. Усе було б добре, якби не відходи, які перетворили життя місцевих жителів на газову камеру.  Після переробки молочної продукції, промислові відходи вивозять із заводу і зливають їдку рідину в Ярошівські відстійники. Місцеві нарікають, що вже не один рік доводиться дихати отруйним повітрям.

Чим небезпечне сусідство з «Сироробом»? Чому люди змушені дихати отруйним повітрям?